26. apríla 2015

Pečené bravčové s hráškovo-mätovým pyré a opekaným zelerom

Ingrediencie:
- bravčové mäso podľa vášho vkusu (krkovička, plece, stehno..)

- 2 dcl bieleho vína
- tymián
- cesnak
- mrazený hrášok
- šľahačková smotana
- maslo
- mäta
- zeler
- soľ, korenie

Postup:
Vrch mäsa narežeme do mriežky, osolíme, okoreníme, pridáme tymián a kúsky cesnaku. Sprudka opečieme na panvici a na oleji z každej strany. Vložíme do pekáča a podlejeme vínom. Pečieme v rúre na 200°C (dĺžka záleží od druhu a veľkosti mäsa). 
Zeler nakrájame na kusy a dáme variť do vody do zmäknutia. Po uvarení ho poukladáme na plytký plech vymastený olejom, osolíme a okoreníme. Plech pridáme do rúry k mäsu. Pečieme do zlatova.
Mrazený hrášok nasypeme do vriacej vody a varíme 5 minút (z 1 sáčku vyjdú asi 4 porcie). Následne hrášok scedíme, osolíme, okoreníme, pridáme pár lístkov čerstvej mäty a rozmixujeme na pyré. Pridáme lyžicu masla a rozriedime trochou smotany.

Fakt mňamka!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára