28. júna 2015

Panenka s hruškovým pyré, pučenými zemiakmi a fazuľkami


Ingrediencie:
- bravčová panenka

- čerstvá šalvia
- soľ
- korenie
- zemiaky
- cibuľa
- 1 veľká hruška
- kremžská horčica
- zelené fazuľky
- vínny ocot
- cesnak

Postup:
Dáme si variť zemiaky v osolenej vode. Po uvarení opražíme cibuľku a pridáme zemiaky. Rozpučíme vidličkou a osolíme, okoreníme.
Panenku osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nakrájanou šalviou. Nezabúdajte, že mäso musí mať izbovú teplotu pred tým, než pôjde na panvicu. Sprudka opečieme na oleji z každej strany tak, aby len okraje boli osmahnuté a stred surový. Panenku premiestnime na plech a dopečieme v rúre (200°C). Stačí 5-8min.
Vo vode uvaríme nakrájanú hrušku. Po zmäkknutí ju scedíme a rozmixujeme mixérom. Pridáme lyžičku kremžskej horčice (alebo inej hrubozrnnej). Osolíme a opať premixujeme.
Vo vode uvaríme zelené fazuľky. Možte ich variť spolu so zemiakmi pre ušetrenie času a riadu. Na panvici opražíme trošku cibuľky a cesnaku a pridáme fazuľky. Pridáme pár kvapiek vínneho octu, osolíme a okoreníme.

Hotovo! Budete sa zalizovať :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára