10. apríla 2014

Quiché s medvedím cesnakom a kozím syrom

Ingrediencie:
- 280g hladkej múky
- 160g masla
- 1 šľahačková smotana
- 2 vajcia
- tvrdý syr
- kozí syr
- medvedí cesnak
- slnečnicové semienka
- soľ, korenie

Postup:

Cesto:
Múku zmiešame so 140g nastrúhaného masla. Urobíme drobenku. Pridáme 8 lyžíc studenej vody, 1/4 lyžičky soli a vymiesime cesto. Dáme odpočívať na 30min do chladničky.

Plnka:
Na zvyšných 20g masla jemne orestujeme nakrájaný medvedí cesnak. V miske zmiešame vajcia a šľahačkovú smotanu. Pridáme nastrúhaný tvrdý syr, soľ a korenie. Do šľahačky nasypeme aj medvedí cesnak z kastróla.

Cesto vyvaľkáme a opatrne vložíme do formy na pečenie. Popicháme vidličkou. Na vrch položíme papier na pečenie a zaťažíme fazuľou. Takto dáme piecť na 15min do rúry. Potom cesto vytiahneme, odstránime papier s fazuľou a do korpusu nalejeme plnku. Na vrch porozhadzujeme kúsky kozieho syra a zasypeme zvyšným tvrdým syrom a slnečnicovými semienkami.
Pečieme ďalších 20minút na miernom ohni.

Hotovo!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára