30. apríla 2015
Jednoduchý šalát s pečenou cviklou a bryndzou
Sladkosť cvikly sa výborne dopĺňa so slanou a výraznou bryndzou, a preto tento šalát jednoducho milujem. Hodí sa k pečenému mäsu, avšak aj samotný, s opečenými, cesnakovými bagetkami, je výborný.
Ingrediencie:
- cvikla
- ocot balsamico
- tymián
- bryndza
- rukola
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
Cviklu ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Každý kúsok položíme na alobal, osolíme, okoreníme, pridáme tymián a lyžičku balsamica. Zabalíme a dáme piecť do vyhriatej rúry aspoň na 45 min (200°C). Po upečení nakrájame na plátky. Rukolu očistíme, nahádžeme plátky cvikly a kúsky bryndze. Polejeme olivovým olejom a je to!
Pečené bagetky pripravíme nasledovne:
V miske zmiešame olej, rozpučený cesnak a bazalku. Bagetky prekrojíme pozdĺžne a potrieme cesnakovým olejom. Pečieme v rúre, kým nebudú chrumkavé.
Dobrú chuť!
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára