30. apríla 2015

Jednoduchý šalát s pečenou cviklou a bryndzou


Sladkosť cvikly sa výborne dopĺňa so slanou a výraznou bryndzou, a preto tento šalát jednoducho milujem. Hodí sa k pečenému mäsu, avšak aj samotný, s opečenými, cesnakovými bagetkami, je výborný.

Ingrediencie:
- cvikla
- ocot balsamico
- tymián
- bryndza
- rukola
- olivový olej
- soľ, korenie

Postup:

Cviklu ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Každý kúsok položíme na alobal, osolíme, okoreníme, pridáme tymián a lyžičku balsamica. Zabalíme a dáme piecť do vyhriatej rúry aspoň na 45 min (200°C). Po upečení nakrájame na plátky. Rukolu očistíme, nahádžeme plátky cvikly a kúsky bryndze. Polejeme olivovým olejom a je to!

Pečené bagetky pripravíme nasledovne: 
V miske zmiešame olej, rozpučený cesnak a bazalku. Bagetky prekrojíme pozdĺžne a potrieme cesnakovým olejom. Pečieme v rúre, kým nebudú chrumkavé.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára