Molo Restaurant sa nachádza v areáli Kuchajda,
presnejšie priamo na jazere. Reštauráciu si vďaka svojej lokalite hneď všimnete
a je akousi dominantou Kuchajdy. Najmä vo večerných hodinách , keď je
vysvietená. Podnik má aj vonkajšie sedenie na terase, ktoré je často využívané
v teplých dňoch.
Interiér na mňa zapôsobil neutrálne. Potreboval by menšie
úpravy a vdýchnuť nový, moderný vzhľad. Pritom by na začiatok stačilo iba
vymeniť stoličky, odstrániť paravány a vyhodiť obité koreničky, soľničky. Kuchyňa
nemá špeciálne zameranie, v jedálnom lístku nájdeme halušky, rizotá, či
steaky, no prevládajú najmä ryby. Čašník bol veľmi príjemný, ochotný a rád
poradil.
Ako predjedlo som si vybrala Foie gras s Remy Martin
prelivom a opečenými jabĺčkami. Pečeň bola mäkučká a výborne
dochutená. Spolu s koňakom a jabĺčkami to bola dokonalá harmónia
chutí.
Ako hlavný chod som ochutnala Zubáča na grile
s cuketovo-avokádovým šalátom a s varenými zemiakmi. Rybka bola
veľmi dobrá, bez jednej kosti a koža bola chrumkavá. Čo mi trošku
prekážalo, bol „studený“ tanier. Ja som totiž zvyknutá, že tanier má byť
predhriaty.
Od začiatku som sa tešila na dezert – Ricotta guličky
s jahodovým carpacciom. A bolo sa na čo. Tento dezert bol jednoducho
vynikajúci. Guličky boli obalené v pistáciách, položené na osladenej
smotane, avšak carpaccio z jahôd sa asi kuchárovi nechcelo robiť, pretože
na tanieri som mala len jednu jahôdku. Škoda.
Večer mi zlepšila aj zvedavá kačka, ktorá sa po terase veselo prechádzala, kvákala a nakúkala dnu :-).
Reštauráciu hodnotím pozitívne, jedlá boli naozaj chutné a na ricottové guličky sa určite vrátim.
Myslím, že podnik má potenciál a menšie úpravy interiéru, zjednotenie
jedálneho lístka, či popracovanie na marketingu, by mohlo z tohto miesta
spraviť vyhľadávanú reštauráciu v romantickom prostredí jazera.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára