21. júna 2015

Recenzia: Molo Restaurant

Molo Restaurant sa nachádza v areáli Kuchajda, presnejšie priamo na jazere. Reštauráciu si vďaka svojej lokalite hneď všimnete a je akousi dominantou Kuchajdy.  Najmä vo večerných hodinách , keď je vysvietená. Podnik má aj vonkajšie sedenie na terase, ktoré je často využívané v teplých dňoch.
Interiér na mňa zapôsobil neutrálne. Potreboval by menšie úpravy a vdýchnuť nový, moderný vzhľad. Pritom by na začiatok stačilo iba vymeniť stoličky, odstrániť paravány a vyhodiť obité koreničky, soľničky. Kuchyňa nemá špeciálne zameranie, v jedálnom lístku nájdeme halušky, rizotá, či steaky, no prevládajú najmä ryby. Čašník bol veľmi príjemný, ochotný a rád poradil.

Ako predjedlo som si vybrala Foie gras s Remy Martin prelivom a opečenými jabĺčkami. Pečeň bola mäkučká a výborne dochutená. Spolu s koňakom a jabĺčkami to bola dokonalá harmónia chutí.

Ako hlavný chod som ochutnala Zubáča na grile s cuketovo-avokádovým šalátom a s varenými zemiakmi. Rybka bola veľmi dobrá, bez jednej kosti a koža bola chrumkavá. Čo mi trošku prekážalo, bol „studený“ tanier. Ja som totiž zvyknutá, že tanier má byť predhriaty.

Od začiatku som sa tešila na dezert – Ricotta guličky s jahodovým carpacciom. A bolo sa na čo. Tento dezert bol jednoducho vynikajúci. Guličky boli obalené v pistáciách, položené na osladenej smotane, avšak carpaccio z jahôd sa asi kuchárovi nechcelo robiť, pretože na tanieri som mala len jednu jahôdku. Škoda.


Večer mi zlepšila aj zvedavá kačka, ktorá sa po terase veselo prechádzala, kvákala a nakúkala dnu :-).




Reštauráciu hodnotím pozitívne, jedlá boli naozaj chutné a na ricottové guličky sa určite vrátim. Myslím, že podnik má potenciál a menšie úpravy interiéru, zjednotenie jedálneho lístka, či popracovanie na marketingu, by mohlo z tohto miesta spraviť vyhľadávanú reštauráciu v romantickom prostredí jazera. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára