21. septembra 2014

Gaštanové rezy

Tento koláč má vždy úspech.

Ingrediencie:
Cesto:
- 4 vajcia
- 200g hladkej múky
- 200g prášk. cukru
- 100ml oleja
- 1 kypriaci prášok
- 2 PL kakaa
- 10 PL horúcej vody

Plnka:
- 1 zlatý klas
- 300ml mlieka
- trochu rumu
- 1 balenie gaštanového pyré (250g)
- 4 PL kryšt. cukru
- 2 šľahačky
- 2x stužovač
- džem na potretie korpusu
- čokoláda na ozdobu

Postup:
Vymiešame 4 celé vajcia s cukrom do penista. Prilejeme olej a postupne pridáme múku, kypr. prášok, kakao a horúcu vodu. Cesto dáme na pekáč vystlaný papierom,alebo na vymastený, pomúčený. Upečieme na miernom stupni cca 25 min.
Upečený korpus potrieme tenkou vrstvou džemu.

Následne si urobíme plnku:
Uvaríme si puding zo zlatého klasu, cukru a mlieka. Dáme vychladiť. Zatiaľ si v druhej miske vyšľaháme maslo. Do vychladnutého pudingu primiešame rozdrvené gaštanové pyré. Zmes pridáme k maslu. Do tohto krému ešte prilejeme trošku rumu na fajnovú arómu. Krém natrieme na korpus. Ďalej si vyšľaháme šľahačku so stužovačom a s trochou cukru. Natrieme na vrch koláča. Ďalej koláč ozdobíme nastrúhanou horkou čokoládou. Dáme chladiť do chladničky, nech krém stuhne.

Hotovka!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára