11. apríla 2015
Cícerová polievka s ricottou
Ingrediencie (2-3 porcie):
- 1 veľký zemiak
- malá cibuľa
- konzerva cíceru
- ricotta
-šľahačková smotana
- cca pol litra vývaru
- muškátový oriešok
- soľ, korenie
Postup:
Táto polievka je hotová raz-dva!
Nakrájame zemiak a uvaríme. V hrnci orestujeme cibuľu, pridáme zemiak a konzervu cíceru. Podlejeme trochou vývaru a poctivo rozmixujeme. Pridáme zbytok vývaru, koreniny a polievka je hotová. V miske si rozmiešame ricottu so soľou a s troškou sladkej smotany na krém. Do taniera nalejeme polievku, do toho lyžicu ricottoveho krému. Kto chce, môže ešte na vrch pridám pol lyžičky šípkového džemu.
Dobrú chuť!
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára