Ingrediencie:
Piškótové cesto:
- 3 celé vajcia
- 160g kryšt. cukru
- 1 vanilínový cukor
- 80ml oleja
- 80ml mlieka
- 240g polohr. múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva

Ingrediencie:
Piškótové cesto:
- 3 celé vajcia
- 160g kryšt. cukru
- 1 vanilínový cukor
- 80ml oleja
- 80ml mlieka
- 240g polohr. múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Krém:
- 1 šľahačková smotana
- 500g mäkkého, hladkého tvarohu (kľudne aj viac,nech je veľa plnky)
- cca 7 lyžíc práškového cukru (nepamätám si presne, treba okoštovať)
- kôra z jedného citróna + 2 lyžičky šťavy
- 1 číra cukrárska želatína
Potom ďalej potrebujeme citrónový alebo marhuľový lekvár, 2-3 čerstvé broskyne, šťava z broskyňového kompótu (nemusí byť) a 1 žlté želé.
Postup:
Klasické piškótové cesto urobíme nasledovne. Najprv vymiešame cukor s vajíčkami do peny. Potom pridáme olej, mlieko, múku a prášok do pečiva. Keďže gramáž som naozaj odhadovala, možno bude treba pridať viac mlieka,či múky. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 10min na 200°C. Po opečení dáme cesto na chladné miesto.
Krém:
Vyšľaháme šľahačku. V mise zmiešame tvaroh s citrónovou kôrou a šťavou. Pridáme práškový cukor a opatrne vmiešame šľahačku. V kastróliku spravíme želatínu podľa návodu na obale. Do želatíny som pridala aj dve lyžice kompótovej šťavy/sirupu. Hotovú želatínu vmiešame do krému.
Vychladnuté cesto potrieme tenučkou vrstvou lekváru a na husto poukladáme kúsky broskýň. Zalejeme krémom a dáme chladiť aspoň na 1 hodinu do chladničky.
Keď krém stuhne,pripravíme želé na vrch. Kúpila som žlté želé, ktoré sa nerobí z 250ml vody,ale z 500ml vody. Opäť ho pripravíme podľa návodu avšak s malou obmenou. Do odmerky najprv nalejeme broskyňovú stavu/sirup z kompótu a zbytok do 500ml dolejeme vodou a z tohto urobíme želé. Nalejeme na vrch koláča a dáme chladiť na niekoľko hodín (najlepšie cez noc).
A je to!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára