19. júla 2014

Šalát s kozím syrom a broskyňovým chutney

Jednoduchý recept, no luxusná chuť :-) .

Ingrediencie (1 porcia) :
- zmes šalátov
- cuketa
- mäkký kozí syr (100g)
- 1 broskyňa
- med
- vinný ocot
- olivový olej
- čierne korenie
- trochu vody

Postup:
Chutney si pripravíme nasledovne. Nakrájame 1 broskyňu na malé kocky, dáme do kastrólika. Pridáme cca 3 lyžice vody, 3 lyžice medu, 1 malá lyžička vinného octu a trošku korenia. Necháme variť, kým nám broskyňa nezmäkkne. Ak máme príliš veľa šťavy, necháme ju varením zredukovať, aby sme mali taký sirupček. Dáme chladiť.

Šalátové listy naukladáme na tanier, prihodíme plátky surovej cukety. Ofŕkame olivovým olejom a vinným octom. Na vrch položíme kozí syr a ten ozdobíme broskyňovým chutney.

MŇAM, MŇAM!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára