25. februára 2015

Pečený pstruh s limetkovo-vínovou omáčkou podávaný s brokolicou



Ingrediencie:
- pstruh
- 1 limetka (alebo citrón)
- soľ, korenie, tymián
- brokolica
- ančovičky
- 2-3 dcl bieleho vína
- 2-3 lyžice sladkej smotany (33%)
- maslo






Postup:

Rybu zvnútra osolíme, okoreníme, pridáme tymián a vystelieme kolieskami limetky. Dáme piecť na plech poliaty trochou oleja na 15min na 200°C. Posledných 5min pečieme s grilom.
Brokolicu dáme na 8-10min variť vo vode. Po uvarení pridáme nakrájané ančovičky, osolíme,okoreníme a pridáme plátok masla.
Omáčku pripravíme jednoducho. V katroliku povaríme 2dcl vína a necháme zredukovať na polovicu. Potom pridáme stavu z polovice limetky. Pridáme 2-3 lyžice sladkej smotany a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme. Potom vypneme sporák a vložíme 2 plátky masla. Chceme, aby maslo zachovalo svoju kremovitost a preto ho nerozpustime na priamom plameni.

Hotovo!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára