2. februára 2015

Malinový tvaroháčik


V podstate, je na pol malinový, na pol jahodový, pretože príliš neskoro som zistila, že nemám dostatok mrazených malín :-). Tento koláčik som si vymyslela včera večer a v práci chutil. A je geniálny v tom, že ovocie v ňom môžete zamieňať podľa vašej chutí! Čo tak broskyňový, hruškový, alebo čučoriedkový?







Ingrediencie:
Korpus je z krehkého cesta, ktoré som sem už dávala, ale tentokrát je kakaový, tak malá obmena
- 220g hladkej múky
- 125g masla
- 2 žĺtky
- 100g práškového cukru
- štipka soli
- 4 kopcovité lyžice nesladkého kakaa
- 4-5 lyžíc mlieka/vody (podľa potreby)

Plnka:
- 2 kelímky hrudkovitého tvarohu
- do 300g mrazených malin/ alebo 2 konzervy jahôd (ja som dala 1 konzervu jahôd a 80g mrazených malin)
- 1 žĺtok a 1 celé vajce
- 100g práškového cukru
- citrónová kôra z 1 citróna

Korpus: Pre ľahšie spracovanie si maslo nastrúhame na struháku a pridáme všetky ostatné ingrediencie. Rukami vymiešame, ale rýchlo, aby sme cesto nemali príliš pružné (scvrklo by sa v rúre). Zabalíme do igelitu a necháme 1 hodinu odstáť v chladničke. Rúru si predhrejeme na 180°C. Cesto nakrájame na maximálne 5mm plátky a tvarujeme do formy. Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 15min. Po 7 minútach cesto vyberieme A DÔKLADNE POTRIEME BIELKOM. Tým vytvoríme akúsi nepremokavú vrstvu, plnka sa do cesta nevpije a korpus ostane chrumkavý. Po potretí dáme dopiecť na zvyšných 8 minút.

Plnka: Mixérom rozmixujeme roztopené maliny alebo jahody. Vylejeme do misky, pridáme všetky ostatné ingrediencie a dobre premiešame. Nalejeme do predpečeného korpusu a dáme piecť na 45-50min do rúry na 180°C. Plnka je upečená, keď sa v strede trasie len minimálne a vytvorí sa nie úplne tuhá krusta. Necháme vychladnúť na chladnom mieste 1-2 hodiny na dotuhnutie.

Hotovo!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára