Ingrediencie:
- 500g ricotty
- 2 lyžice krupice
- 60g kryst. cukru
- kôra z dvoch citrónov a lyžica šťavy
- 3 žĺtka
- 200g maslových sušienok
- 100g masla
- mrazené maliny
Postup:
Maslové sušienky rozdrvíme, alebo rozmixujeme. Pridáme 100g roztopeného masla. Korpus vystelieme papierom na pečenie a vystelieme ho sušienkovou zmesou. Ja osobne to v tomto momente dám na 5min piecť, ale nie je to nutné. V miske si zmiešame ricottu (aj so šťavou), citrónonovu stavu a kôru, cukor, žĺtka, krupicu (najlepšie mixérom tak 1,2min) a vylejeme do korpusu. Pečieme na 160°C cca 15-20min. Hotový cheesecake dáme chladiť aspoň na dve,tri hodiny do chladničky.
Na panvici si zohrejeme mrazené maliny s trochou cukru. Povaríme 7min, kým nám zmes nezhustne.
Cheesecake najviac ľúbim s čerstvými jahodami, no keďže je zima, aj táto variácia je veľmi chutná.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára