20. júla 2015

Recenzia: Savoy Restaurant


Savoy Restaurant sa nachádza v hoteli Radisson Blu Carlton na Hviezdoslavovom námestí.
Práve tu som sa rozhodla stráviť sobotný večer sediac na terase a s výhľadom na promenádu.
Príjemná obsluha ma usadila a začala som listovať v jedálnom lístku. Ten bol ladený do francúzskej kuchyne a zaujala ma aj sezónna ponuka. 
Na úvod mi priniesli 3 druhy pomazánok s bagetkou ako malú pozornosť.

Oškvarková, bryndzová, nátierkové maslo
Ako predjedlo som ochutnala Grilovaný ovčí syr Halloumi s glazúrovanými nektarinkami a estragónom. Syr sa skvele dopĺňal so sladkým ovocím a estragón pridával zvláštnosť celému pokrmu. Ďalej som ochutnala Hovädzí chvost dusený na čevenom víne. Podával sa s restovaným špenátom, pošírovaným zelerom a chrenovým Creme Fraiche. Servírovanie mi pripomínalo lasagne a chuť ma veľmi príjemne prekvapila. Mäsko bolo lahodné, jemné a výborne dochutené. Odporúčam.



Za hlavný chod som zvolila niečo zo sezónnej ponuky – Kačacie prsia Sous Vide, Foie Gras terina, restovaná Foie Gras. Ako príloha bol batatový fondant a chipsy z francúzskej briošky. Pod kačkou bolo schované rebarborové chutney, ktoré sa dokonale dopĺňalo s mäsom. Kto má rád Foie Gras, tak by si pochutnal, no mať na jednom tanieri kačku, terinu a restovanú Foie Gras, bolo na môj vkus prekombinované. S celkovou chuťou som však bola spokojná. 


Pri vyberaní dezertu som narazila na Mille Feuille. Na tento tradičný zákusok som sa tešila, pretože ho u nás takmer nedostanete. Tento dezert bol na rozdiel od pôvodného receptu plnený Creme Fraiche a podávaný s jahodami. Žiaľ, nebolo to podľa mojej predstavy o Mille Feuille (plnený s Creme Patisserie) a chuť nebola ničím zaujímavá. Posledný chod teda hodnotím ako najslabší.


Savoy Restaurant bola poloprázdna, čoho príčinou môže byť novootvorený podnik Korzo v priestoroch hotela.
Reštaurácia na mňa zapôsobila štandardným dojmom. Čo ma však prekvapilo, bolo zarátané desaťpercentné prepitné v účte. Nepovažujem to za práve najšťastnejší krok, pretože výška tringeltu by mala byť posudzovaná samotným hosťom na základe jeho spokojnosti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára