19. mája 2015

Recenzia: Parcafe

Cez víkend som bola naštíviť reštauráciu Parcafe, ktorá sídli na Búdkovej pri Horskom parku. Reštaurácia je zameraná na mediteránsku kuchyňu s poctivou vínnou kartou.
Prostredníctvom online rezervačného systému Bookio som si objednala stôl na sobotu večer. Podnik sa nachádza v tesnej blízkosti lesa, ponúka vlastné parkovisko a malú terasku. Interiér na mňa pôsobil neutrálne, ničím výnimočný, no príjemný. Po usadení som si uvedomila, že som v reštaurácii takmer sama. V sobotu večer by som čakala viac ľudí.
Na pitie som si dala vynikajúci tramín červený. Bol tak dobrý, až som sa zabudla spýtať na výrobcu J. Jedálny lístok ponúkal množstvo zaujímavých prímorských pokrmov - španielsku paellu a tapas, morské plody, či tradičný zákusok crema de catalana.  

Ako prvé som ochutnala Dubákový krém s čipsom zo šunky serrano a Jelení špíz s chilli omáčkou. Krém bol poctivý, hustý, bez smotany – veľmi dobrý. K polievočke som dostala aj výborný chlebík. Jelení špíz ma neprekvapil, chýbala mi tam akási pridaná hodnota (napr. ugrilovaná zelenina), ale pripravený bol dobre.

 
Ako hlavný chod som zvolila Rare pečený tuniak s jemne pikantným ragú zo šošovice, s pečeným baklažánom a pretlačeným avokádom. Ryba bola naozaj výborne pripravená a dobre dochutená. Ragú bolo na môj vkus príliš štipľavé a teda jemne prebíjalo prírodnú chuť ryby, no ale aby som bola objektívna, celková chuť bola skvelá.
 
Dezerty som si vybrala rovno dva, kedže som sa nevedela rozhodnúť. Čokoládový fondán so sorbetom z lesných plodov bol naozaj mňamka, aj ked musím neskromne poznamenať, že ja robím lepší, ha! Sorbet bol vynikajúci a ak bol domáci, tak klobúk dole. Druhá sladká bodka bol Vanilkový korpus s penou z mliečnej čokolády so skaramelizovanými jablkami. Malá tortička akoby z výkladu cukrárne. Pod bielou čiapočkou sa nachádzala pena a v strede kúsok jabĺčka. Veľmi rada by som sa pozrela, ako sa to robí. Taktiež veľmi dobrý dezert.
 
Reštaurácia na mňa zapôsobila celkovo príjemným dojmom, čašníci boli pohotoví a milí. Neskôr večer sa interiér trochu viac zaplnil a cítila som sa komfortnejšie. Vďaka Bookiu som ušetrila 30% z účtu, čo pokladám za viac ako výhodné. Určite plánujem reštauráciu navštíviť a ochutnať viac vín.

http://www.parcafe.finalarea.com/
http://www.bookio.sk/
Hodnotenie:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára