11. januára 2015

Kačacie prsia na pomarančoch a brandy

Tento recept som sa naučila pred troma rokmi na jednom kurze a zamilovala som si ho. Je veľmi jednoduchý a rýchly. Ospravedlňujem sa za nie príliš ukážkovú foto, ale mala som návštevu a nebol čas sa hrať s fotením :-).

Ingrediencie:
- kačacie prsia
- brandy
- pomaranč
- soľ, korenie


Postup:
Kožu na prsiach narežeme do mriežky. Osolíme a okoreníme a vmasirujeme do mriežky. Predhrejeme si rúru. Na panvici rozpálime olivový olej a kačacie prsia sprudka osmahneme z oboch strán do zlatista. Potom pridáme kúsky pomaranča. Najprv ich ale nad panvicou zmačkneme, aby vytiekla šťava. Podlejeme brandy. POZOR! Ja som skoro podpálila kuchyňu, lebo som nečakala, že brandy bude až tak horľavé :-). Takže radšej panvicu zložte z ohňa, pridajte len trochu brandy. Potom mäso so šťavou premiestnime do pekáča a podlejeme cca 1dcl brandy. Netreba sa toho báť, alkohol nebude vôbec cítiť a ani prehnaná aromatická chuť. Pečieme v rúre 10-15min na 180°C. Po 10min nastavíme gril a 5min pečieme, aby koža bola chrumkavá.
Ako prílohu som zvolila moje obľúbené pučené zemiaky. Zemiaky uvaríme v osolenej vode, Scedíme a v hrnci opražíme cibuľku na oleji. Pridáme zemiaky a rozpučíme vidličkou. Pridáme kúsok masla, soľ, korenie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára