1. novembra 2015

Panna cotta s lesnými plodmi


Tento dezert je veľmi jednoduchý a vhodný na párty, či grilovačku.

Ingrediencie:

- 33%-ná šľahačková smotana
- 4 plátky želatiny
- vanilkový lusk
- kryšt. cukor
- mrazená lesné plody

Postup:

Tri plátky želatiny dáme nabobtnať do studenej vody na 10 minút. V hrnci zohrejeme smotanu spolu s 2-3 lyžicami cukru a zrniečkami z vanilky. Tesne pred zovretím odstavíme z plameňa a pridáme vyžmýkanú želatinu. Prelejeme do pohárikov a necháme na 4 hodiny stuhnúť v chladničke. Následne si dáme ďalší plátok želatiny nabobtnať vo vode. Do hrnca dáme dve-tri hrste mrazenýchj lesných plodov a necháme roztopiť na ohni spolu s troma lyžicami cukru. Môžme pridať aj pol deci vody. Plody rozmixujeme do hladka a pridáme želatinu. Zmes nalejeme na stuhnutú panna cottu a dáme chladiť na ďalšie 2 hodinky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára