Milujem divinu pre jej úžasnú vôňu a jemné mäso. Robiť ju doma, je pre mňa zážitok a z obyčajnej večere sa ihneď stáva slávnostná.
Ingrediencie:
- jelenie mäso, napríklad stehno
- červené víno
- mrkva
- borievky
- korenie na divinu
- rozmarín
- prípadne ešte soľ, korenie
- olej
- vývar
- 1 jablko
- 1 vajce
- polohrubá múka
- škorica
- cukor
Postup:
Mäso si deň vopred naložíme do pácu pozostávajúceho z: červeného vína, korenia na divinu, oleja, rozmarínu, na koliečka nakrájanej mrkvy.
Jablko ošúpeme a nakrájame na kocky. Podusíme v kastróli, pridáme lyžičku cukru a pol lyžičky škorice (možno aj menej, netreba to prehnať). Z múky, vajca, trochu vody a štipky soli si urobíme cesto na taštičku. Vyvaľkáme na čo najtenšie cesto a vykrojíme kruhy. Naplníme ich poduseným jablkom, kraje potrieme vajíčkom a dôkladne uzavrieme. Hodíme do vriacej vody a varíme 10-15min.
Zatiaľ, čo sa nám varia taštičky, rozpálime panvicu a prihodíme mäsko. Pozor, mäso nesmie byť priamo vytiahnuté z chladničky, ale odležané v izbovej teplote! Sprudka osmahneme z každej strany (spolu s mrkvičkou) a potom prilejeme trochu vývaru, prípadne ešte červené víno. Necháme aspoň 5 min variť, ak chceme medailónky medium. Ak je mäsko hotové, vyberieme ho na tanier odležať a omáčku, ktorá nám ostala na panvici, necháme zhustnúť zredukovaním na polovicu.
Po uvarení tatičky môžme servírovať. Budete sa zalizovať!
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára